چهره‌های برجسته‌ای که از جشنواره فیلم کوتاه تهران طلوع کردند
موضوع : فرهنگ | سینما و تئاتر

چهره‌های برجسته‌ای که از جشنواره فیلم کوتاه تهران طلوع کردند

جشنواره فیلم کوتاه تهران در طول پنج سال دوم برگزاری خود، از دوره ششم تا دهم، بستری شد برای ظهور و پرورش استعدادهایی که بعدها به چهره‌های شاخص در سینمای ایران تبدیل شدند.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، بسیاری از کارگردانان و چهره‌های مطرح سینمای ایران، زمانی که هنوز به شهرت نرسیده بودند، آثار خود را در جشنواره فیلم کوتاه تهران ارائه می‌دادند. این رویداد هنری، با نگهداری قاب‌های خاطرات از این فیلمسازان گمنام، امروز به یکی از ستون‌های اصلی سینمای ایران تبدیل شده است.

در ادامه، نگاهی خواهیم داشت به حضور برجسته برخی از این چهره‌ها در دوره‌های مختلف جشنواره فیلم کوتاه تهران که از سال‌های ۶۷ تا ۷۲ برگزار شدند.

حمید نعمت‌اله

کارگردانی که با آثاری مانند بوتیک و بی‌پولی در سینما و وضعیت سفید در تلویزیون به شهرت رسید. حمید نعمت‌اله که از جریان سینمای جوان برخاسته، با فیلم کوتاه توپ در دوره هفتم جشنواره در بخش ۸ میلی‌متری حضور داشت. او و علیرضا توانا این اثر را به‌صورت مشترک کارگردانی کردند. همچنین در دوره هشتم نیز با فیلم کوتاه اتفاق آخر که محصول انجمن سینمای جوانان بود، در جشنواره حضور یافتند.

فرزاد موتمن

فرزاد موتمن به‌واسطه عشق و علاقه‌ای که به سینما دارد، فراتر از یک فیلمساز دیده می‌شود. او در سال ۶۸ با فیلم آبگینه در بخش ۱۶ میلی‌متری جشنواره حضور داشت.

رضا میرکریمی

رضا میرکریمی که چهره‌ای برجسته در سینمای جوان بوده، با کارگردانی فیلم‌هایی همچون زیر نور ماه و خیلی دور، خیلی نزدیک شناخته می‌شود. او در سال‌های جوانی با فیلم کوتاه یک روز بارانی در دوره دهم جشنواره حضور داشت.

مجید برزگر

مجید برزگر که تجربه‌های اول کارگردانی‌اش را از انجمن سینمای جوان آغاز کرد، با فیلم جنبش واژه زیست در دوره دهم جشنواره تهران حضور داشت.

مهرداد اسکویی

مهرداد اسکویی با فیلم در تاریخ او در دوره هشتم جشنواره فیلم کوتاه تهران شرکت کرد و برنده بهترین فیلم داستانی و جایزه ویژه هیأت داوران شد.

محمد حمیدی‌مقدم

محمد حمیدی‌مقدم که امروز دبیر جشنواره «سینماحقیقت» است، در دهه ۶۰ با فیلم‌های سوگ و فضای خاکی در جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور داشت.

ارد عطارپور

ارد عطارپور که در زمینه‌های تهیه‌کنندگی، مستندسازی و پژوهشگری فعال است، اولین فیلم کوتاه خود را با عنوان تصویر گمشده در سال ۶۷ و در دوره ششم جشنواره معرفی کرد.

امیر سماواتی

امیر سماواتی که تهیه‌کنندگی فیلم‌های ماندگاری چون نفس عمیق و کافه ترانزیت را برعهده داشته، با فیلم هوای کوی یار در دوره ششم جشنواره به میدان آمد.

ساعد نیک‌ذات

ساعد نیک‌ذات به‌عنوان مدیر فیلمبرداری معتبر، با فیلم کوتاه آرزو در دوره هفتم جشنواره حضور داشت.

مسعود مددی

مسعود مددی که در دوره چهل‌ویکم جشنواره نیز عضوی از هیأت انتخاب فیلم‌های داستانی است، با فیلم روی آسفالت داغ در دوره هفتم جشنواره شرکت کرد.

سعید پوراسماعیلی

سعید پوراسماعیلی که در زمینه فیلمبرداری و عکاسی تخصص دارد، با فیلم هستم اگر می‌روم در دوره هفتم جشنواره حضور داشت.

طیبه فلکیان

طیبه فلکیان که در مقام مدیر امور جشنواره‌ها نقش داشته، فیلم گل کویر را در دوره هفتم جشنواره به نمایش گذاشت.

آرش رصافی

آرش رصافی با فیلم‌های ورطه و کنکور در دوره‌های هشتم و دهم حضور داشت و امروز یکی از اعضای هیأت داوری بخش تجربی جشنواره است.

سیروس حسن‌پور

سیروس حسن‌پور که با فیلم تصمیم کبری در سینمای نوجوان فعال است، در دوره هشتم با فیلم سرود سبز تلاش به رقابت پرداخت.

مسعود امینی‌تیرانی

مسعود امینی تیرانی که یکی از کارگردانان، مستندسازان و مدیران فیلمبرداری معتبر سینمای ایران است، با فیلم‌های غبار آلوده‌ها و باران در دوره‌های هشتم و نهم جشنواره حضور یافت.

چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار از ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

نظر شما