دکتر فاطمه آقامیری
موضوع : دانشنامه | آ

دکتر فاطمه آقامیری

دکتر فاطمه آقامیری موفق به دریافت دکترای خود در رشته مطالعات زنان (گرایش مطالعات نظری جنسیت) از دانشگاه ادیان و مذاهب شده است و هم‌اکنون در دانشگاه‌های ساری به تدریس مشغول است. حوزه‌های پژوهشی مورد علاقه او شامل خانواده، عشق و ازدواج است. پایان‌نامه دکترای او به بررسی گفتمان ازدواج در ایران معاصر می‌پردازد.

دکتر آقامیری به دلیل ویژگی‌های بین‌رشته‌ای مطالعات زنان، تلاش می‌کند با رویکرد درهم‌تنیدگی به مسائل جامعه و به‌ویژه زنان نگاهی عمیق و نو داشته باشد. در کنار فعالیت‌های علمی، او به هنر و ورزش علاقه‌مند است و از این‌دو برای غنای پژوهش‌های خود بهره می‌برد. با توجه به علاقه‌اش به زادگاهش مازندران، در حال انجام چندین پروژه مرتبط با این منطقه است. تاریخ شفاهی مردم عادی این منطقه و پروژه تاریخ تصویری از دغدغه‌های اصلی او محسوب می‌شوند و تلاش دارد بخشی حتی اندک از تاریخ این مرز و بوم را حفظ کند. همچنین دکتر آقامیری به دلیل داشتن سال‌ها تجربه در کوهنوردی، پژوهشی گسترده درباره زنان کوهنورد نیز در دست انجام دارد.

وی به عنوان عکاس مستند، با نگاهی اجتماعی به مستندسازی پیرامون خود پرداخته و از کودکی به داستان‌نویسی علاقه‌مند بوده است. دکتر آقامیری دوره‌های داستان‌نویسی را گذرانده و اولین مجموعه داستان خود به نام “بند ناف” را منتشر کرده است. او همچنین عضو مؤسسه انسان‌شناسی و فرهنگ و از نویسندگان سایت این مؤسسه است. آثار منتشرشده او عبارتند از:

  • آقامیری، فاطمه (۱۴۰۳). بند ناف: مجموعه داستان، تهران: انتشارات لوگوس.
  • آقامیری، فاطمه (گردآورنده) (۱۴۰۳). آوازی که شنیده نشد: مجموعه مقالات. تهران: انتشارات آبی پارسه (در حال انتشار).
  • آقامیری، فاطمه (۱۴۰۳). «روح آنیما و نگاه زنانه‌نگر در نامه‌های عاشقانۀ جلال به سیمین» در مجموعه آوازی که شنیده نشد: مجموعه مقالات. تهران: انتشارات آبی پارسه.
  • آقامیری، فاطمه (۱۴۰۲). «ورزش از پیشتازان مستندهای زنانۀ دهۀ ۹۰» در جادوی مستند: مجموعه مقالات. در حال انتشار.
  • آقامیری، فاطمه (گردآورنده) (۱۴۰۳). عشق در دوران پسامدرن: مجموعه مقالات. در حال آماده‌سازی.
  • آقامیری، فاطمه (گردآورنده) (۱۴۰۳). جنسیت و علوم شناختی: مجموعه مقالات. در حال آماده‌سازی.

با این آثار و پژوهش‌ها، دکتر فاطمه آقامیری به عنوان یکی از پژوهشگران برجسته در حوزه مطالعات زنان و مسائل اجتماعی به ویژه در ارتباط با تاریخ و فرهنگ مازندران شناخته می‌شود.

نظر شما