فواید ترخون
موضوع : جامعه | سلامت و زیبایی

فواید ترخون

ترخون یک گیاه معطر با فواید فراوان برای سلامتی است.
ارزش غذایی:
صد گرم ترخون خشک شامل 295 کیلوکالری انرژی، 50 گرم کربوهیدرات، 22 گرم پروتئین، 8 گرم چربی، 7 گرم فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و فسفر است.
فواید:

پیشگیری از سرطان: به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های فراوان
حفظ سلامت قلب: به دلیل خاصیت ضد التهابی و وجود پتاسیم
کاهش قند خون: به دلیل وجود فیبرهای رژیمی
جلوگیری از کم خونی: به دلیل وجود آهن
محافظت از مخاط روده: به دلیل وجود زینک
جلوگیری از گرفتگی عضلات: به دلیل وجود منیزیم
حفظ سلامت استخوان: به دلیل وجود کلسیم و فسفر
تقویت دندان ها: به دلیل وجود کلسیم و فسفر
کاهش علائم التهاب: به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها
حفظ سلامت چشم: به دلیل وجود ویتامین A
کمک به کاهش علائم نوروپاتی: به دلیل وجود ویتامین B12
ادرارآور طبیعی: به دلیل وجود آب فراوان
کاهش درد دندان: به دلیل وجود اوژنول
کاهش علائم بی خوابی: به دلیل خاصیت آرامش بخش

فواید دیگر:

حس آرام بخشی و کاهش اضطراب: ترخون به دلیل داشتن خواص آرامش بخش، باعث از بین رفتن علائم بی خوابی و اضطراب می شود. همچنین به آرامش مغز و کاهش استرس کمک می کند.
بهبود عملکرد شناختی: ویتامین B موجود در ترخون به عملکرد صحیح سیستم عصبی کمک می کند و از زوال عقل پیشگیری می کند.
کاهش بوی بدن: روغن خوشبوی ترخون با بوی بد بدن مقابله می کند. ترکیبات معطر موجود در آن مانند استراگول، سینئول، اوسیمن و فلاندرن خاصیت ضد بوی بد بدن دارند.
کاهش علائم بی اشتهایی: ترخون با تحریک مغز، باعث افزایش اشتها می شود و برای افراد مبتلا به بی اشتهایی مفید است.
تقویت سیستم ایمنی: ویتامین C فراوان موجود در ترخون به ساخت پادتن کمک می کند و سیستم ایمنی بدن را در برابر ویروس ها و باکتری ها تقویت می کند.

نکات:

ترخون را می توان به صورت تازه، خشک و یا به عنوان دمنوش مصرف کرد.
ترخون را می توان به عنوان طعم دهنده غذا به کار برد.
در صورت بارداری یا شیردهی، قبل از مصرف ترخون با پزشک خود مشورت کنید.

موارد منع مصرف:

مصرف ترخون برای افراد مبتلا به مشکلات گوارشی مانند زخم معده و روده توصیه نمی شود.
همچنین مصرف ترخون در دوران بارداری و شیردهی باید با احتیاط انجام شود.

نظر شما